Guides

Inviter julen ind med opskrift på æbleskiver

Julen er hjerternes fest, og det er en tid, hvor det bare handler om, at man skal hygge sig. Desværre er der nogle mennesker, der har problemer med netop dette, da de bliver så utroligt stressede i forsøget på at skabe en hyggelig stemning. Det er ikke muligt at skabe den helt perfekte jul, og man kan ikke nå det hele, men dette er der nogle, som har en smule svært ved at acceptere, og det kan altså godt ende i en tid fyldt med stress og jag. Den bedste måde at holde hyggen er ved at have fokus på at gøre processen hyggelig, hvis ikke man gør dette, vil man ende med at bruge så meget tid på at gøre det hyggeligt, at man slet ikke når at hygge sig. Der er ingen tvivl om, at der er en masse ting, som man skal nå, men det er fortsat vigtigt, at man gør alt for at beholde roen.

 

En af de ting, som særligt kan stresse, er, at man har en forventning til sig selv om, at det hele skal være hjemmelavet. Dette er selvfølgelig ikke sandt, og det kan også være svært, hvis man skal lave alt fra bunden. Alligevel kan der faktisk også være noget godt ved at tage sin tid til at eksperimentere i juletiden. Det handler blot om, at man finder overskuddet og tiden frem til at inkluderende børnene, så selve det at lave konfekt, kager eller æbleskiver bliver julehyggen, og så er det selvfølgelig en bonus, hvis disse bliver gode, men det er langt fra det centrale. Dog er det muligt at finde nogle rimelig god og også forholdsvist nemme opskrifter på æbleskiver, og derfor er der ingen undskyldning for ikke at give det et forsøg. Hjemmelavede æbleskiver smager nemlig langt bedre end de købte.

Find den rette opskrift og hold fast i den

Mange har en forestilling om, at det er svært at lave æbleskiver. Det kan også virke en smule kompliceret, når man pludselig skal have fat i en speciel pande, og det kan også være en smule vanskeligt at skulle få vendt de små æbleskiver. Dog kræver det ikke mere end et par forsøg, så burde det sidde i fingerende. Det handler altså en hel del om øvelse, men det er samtidig også vigtigt, at man finder den rette opskrift til æbleskiverne, da denne har indflydelse på smagen såvel som formen, og dermed også hvor nem dejen er at arbejde med.

En god omgang hjemmelavede æbleskiver skaber respekt

Da der netop er en forestilling om, at det at lave æbleskiver er svært, opnår man automatisk en hel del respekt blandt venner, familie og kollegaer, hvis man medbringer en god portion hjemmelavede æbleskiver. Derfor handler det om at få fat i den helt rigtige opskrift, og herefter lave æbleskiver til enhver lejlighed for rigtigt at imponere. Dog skal man være forsigtig, for hvis man imponerer for mange, kan man ende med at skulle lave æbleskiver på bestilling.