Guides

Nedrivning af væg og renovering af ældre hus

Fra lejlighed til hus

Som så mange andre unge par i Danmark boede vi indtil for nylig i lejet lejlighed på 2. sal. Byggeriet er et typisk blokbyggeri, som er der masser af overalt i landet.

Lejlighed er fint, når man er to – men når man bliver tre – som vi gjorde for halvandet år siden, ja, så er det bare lidt for tæt. Samtidig er vi begge opvokset på landet, så vi ville gerne ned på jorden og have en lille smule jord at rode i.

Vi finder det rigtige hus

Vi kiggede længe og fandt til sidst en yndig, men meget forfalden patriciervilla i byens udkant. Jeg var solgt med det samme, men min kæreste, der ellers er lidt af en handyman, var mere betænkelig. For at få rum til vores moderne familie, måtte vi nemlig foretage renovering og nedrivning af væg.

Vores drøm var nemlig mere plads, og det kan man få i store, gamle huse, hvis man vel og mærke vil acceptere nedrivning af nogle vægge.

Ved vores hus var der imidlertid en af væggene, der var bærende, hvilket kan udgøre et problem, hvis det håndteres forkert.

Opgaven var derfor at finde en virksomhed, der kunne håndtere den problematik.

Bærendevæg.dk er rigtige firma til nedrivning af væg

Gennem venner hørte vi om bærendevæg.dk, der efter sigende skulle have et rigtigt godt ry.

Den byggesagkyndige kom efter nogle dage ud til vores hus for at se nærmere på opgaven, og han forklarede:

  • De bærende vægge er, som navnet antyder, bærende og afgørende for jeres hjems stabilitet. Uden dem – ingen bolig.

Så kort kunne det altså siges.

  • Men er det så ikke frygteligt dyrt at få nedrevet en væg, når den er bærende, spurgte vi.

Ikke specielt kunne vi heldigvis efterfølgende konstatere. For vi fik et uforpligtende tilbud fra bærendevæg.dk, og det afskrækkede os ikke, og heldigvis for det – for resultatet blev storslået.

Fra køkken til køkkenalrum efter nedrivning af væg

Problematikken i vores villa var, at vi gerne ville åbne op for køkkenet og få det slået direkte sammen med stuen, så vi i stedet fik et køkkenalrum.

Processen tog lidt over en uge fra start til slut og forandrede huset markant. Ombygningen ser vi som en investering, da nedrivning af væg med tilhørende renovering også har forhøjet husets værdi med mere end det kostede os. Bærendevæg.dk udfører også nedrivning af skillevæg hvis du gerne vil gøre børneværelset lidt større.

Vi er stadig lidt overraskede, hvor godt det blev og har ikke fortrudt et sekund. I haven mangler vi dog ALT. Som i det hele. Men det tager vi skridt for skridt, og da ingen af os er så vilde med at slå græs, har vi tilladt os at købe en græsslåningsrobot. Tilbage er kun at fylde huset med endnu flere unger. Hilsen den lykkelige husejer.